Rytmus Života: Příběh Taneční Trenérky

04. 06. 2024

Dnes máme tu čest hovořit s inspirativní taneční trenérkou, která svou vášní a oddaností tanci přináší radost a motivaci mnoha dětem. Naše Nicol se věnovala tanci devět let, z toho pět let soutěžně, a nyní své zkušenosti předává dál jako trenérka v tanečním klubu Dancepoint. Pojďme se ponořit do jejího příběhu a zjistit, co ji přivedlo k tanci, jaké výzvy a radosti zažívá jako trenérka, a jaké má plány do budoucna.

1. Jak jste se dostala k tanci a jaké byly vaše začátky?
K tanci jsem se dostala už na prvním stupni základní školy, kdy jsem se přihlásila do školního kroužku latinsko-amerických tanců pod vedením Tomáše Hoška a Simony Švrčkové. Fascinovalo mě, jak se tancem dá vyjádřit emoce a energie. Po čase jsem přešla na street dance v tanečním klubu Dancepoint, ale stále jsem hledala ten pravý styl pro sebe. Nakonec jsem objevila disco dance ve skupině Aktiv a okamžitě jsem věděla, že to je to pravé. Disco dance mi přinesl nejen radost z pohybu, ale i adrenalin ze soutěží.

2. Jak dlouho jste se věnovala tanci a jak jste se stala trenérkou?
Tanec mě provázel celých 9 let, z toho jsem 5 let soutěžila. Po těchto letech na parketu jsem cítila, že bych ráda předávala své zkušenosti dál. Měla jsem to štěstí, že mi majitelka klubu Dancepoint nabídla příležitost stát se trenérkou. Díky ní jsem mohla přejít na druhou stranu a začít pomáhat dětem objevovat krásy tance.

3. Co vás na různých tanečních stylech nejvíce oslovuje?
Každý taneční styl je jedinečný a nabízí něco speciálního. Latinsko-americké tance mě okouzlily svou vášní, street dance svou energií a volností, ale disco dance mě opravdu chytil za srdce. Jeho rychlost, dynamika a bláznivá atmosféra jsou něco, co mě vždycky rozzáří a naplní neuvěřitelnou energií.

4. Co podle vás dělá dobrého tanečníka?
Dobrý tanečník musí neustále pracovat na svých dovednostech a nikdy nepřestávat trénovat. Ale to není všechno. Skutečně skvělý tanečník se pozná podle sebejistoty a schopnosti vyjádřit své emoce. Musí mít odvahu vystoupit před publikem a být autentický. Tanec je o sebevyjádření a o tom, jak se cítíme, a to je něco, co bych chtěla předat i svým svěřencům.

5. Jaké jsou vaše cíle jako trenérky?
Mým cílem je vytvořit pro děti prostředí, kde se cítí bezpečně a kde mohou růst. Chci, aby každé dítě odešlo z tréninku nejen o něco zkušenější, ale také s úsměvem na tváři a radostí v srdci. Snažím se, aby se na trénink těšily a byly motivované stále se zlepšovat. Každý trénink je pro mě příležitostí předat jim to nejlepší ze sebe.

6. Co pro vás představuje největší výzvu v tanci?
Každý trénink a každá soutěž je výzvou, která mě motivuje k tomu, abych se neustále zlepšovala. Výzvou je také najít rovnováhu mezi technikou a emocemi, které tanec přináší. Chci, aby děti nejen tancovaly správně, ale aby do tance vkládaly i své srdce a duši.

7. Jak vnímáte tanec ve srovnání s jinými sporty?
Tanec je pro mě něco, co se nedá srovnat s žádným jiným sportem. Je to forma umění, kde můžete vyjádřit své emoce, příběhy a myšlenky. Tanec je zároveň fyzicky náročný, ale přináší i duchovní uspokojení. Je to cesta sebepoznání a sebevyjádření, což z něj dělá něco naprosto jedinečného.

8. Jak se podle vás tanec vyvíjí?
Tanec se neustále vyvíjí, stejně jako hudba a kultura. Disco dance se například posunul od přesných a pevných pohybů k volnějším a dynamičtějším. To, co bylo populární před deseti lety, je dnes úplně jiné. Tento neustálý vývoj mě fascinuje a inspiruje k tomu, abych se i já neustále učila a přizpůsobovala novým trendům.

9. Jaké jsou vaše dlouhodobé plány jako trenérky?
Chtěla bych v pozici trenérky zůstat co nejdéle. Práce s dětmi je neuvěřitelně naplňující a pocit, když vidíte jejich pokroky a radost, je nepopsatelný. Často si připadám jako jejich druhá maminka. Ráda bych poděkovala Markétě Bilasové za důvěru a příležitost, kterou mi dala, když mi svěřila tyto úžasné děti. Doufám, že je budu moci vést a inspirovat ještě mnoho let.

Je zřejmé, že tanec je pro naši trenérku nejen koníčkem, ale také životní vášní a posláním. Její oddanost a nadšení pro tuto uměleckou formu pohybu jsou inspirací nejen pro její svěřence, ale i pro všechny, kteří mají možnost ji poznat. Přejeme jí mnoho úspěchů v další kariéře a děkujeme za možnost nahlédnout do jejího světa plného rytmu, pohybu a radosti.

Reference našich zákazníků

Další reference